Hlas pro Ivančenu

Sestry, bratři, přátelé, kamarádi Ivančeny, dámy a pánové,

krajská rada Junáka Moravskoslezského kraje realizovala v roce 2016 rekonstrukci skautské mohyly Ivančena. Jsme si vědomi, že ne všechny prvky a úpravy, které byly naplánovány, se stihly uskutečnit. Zároveň chceme regovat na “vývoj” mohyly v uplynulých dvou letech. Proto jsme se rozhodli v letošním roce započít práce na dokončení mohyly. Předmětem bude rekultivace prostoru mohyly a okolí, zatravnění prostoru mohyly, dozdění a úprava stávajících zídek, umístění pamětních desek a cedulí, zřízení informačního a propagačního modulu, řešení stožáru u mohyly. Projekt bude realizován z velké části dobrovolnicky skauty z Mo ravsk osl ezského kraje.

Tento projekt jsme přihlásili do Grantového pogramu Plzeňského Prazdroje, výzva Radegast lidem. A uspěli jsme. Z vítězných projektů, které vybrala grantová komise, mohou lidé hlasováním určit tři nejsympatičtější, jimž poskytovatel přidělí další prémii v řádu desetitísíců korun. Mezi těmito projekty je i náš projekt s názvem “Završení obnovy skautské mohyly Ivančena”.

Hlasování probíhá do 30. 7. 2018 na webu https://www.prazdroj.cz/odpovednost/podpora-regionu/nosovice.

Všechny skauty, skautky, trampy, turisty a další příznivce mohyly na Ivančeně bychom tímto chtěli požádat o podporu. Dejte svůj hlas Ivančeně!
Děkujeme za podporu a šíření této zprávy všemi směry!

Se skautským pozdravem

Václav Dobrozemský – Vaša
předseda krajské rady Junáka Moravskoslezského kraje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *