2. část Námořní akademie – víkend v Mimoni

V pátek 6.10. okolo dvanácti, nasedl Matěj s Káťou a Aňou ve Štítině do vlaku 🚆 směr Ostrava. Potom jsme jeli pendolínem do Kolína a z toho pak do České Lípy. V průběhu cesty se k nám postupně připojovali další kadeti, včetně Zdeňky, která na rozdíl od nás jela z Prahy. Ve vlaku 🚆 do Mimoně už s náma jela téměř polovina námořky.
Do skautského domu 🏠 , “Mimoňáků” jsme museli přijít nejpozději 20:15. Do tohoto času nám zbývaly asi tři hodiny, tak jsme si odložili věci a šli do místní hospody na večeři.
Celý víkend jsme oficiálně zahájili na dvoře skautského domu 🏠 nástupem. Ubytováni jsme byli v oddílových klubovnách mimoňského přístavu.
Večer jsme si ještě stihli zahrát hru na pašeráky alkoholu v celé Mimoni, naučit se hrát karetní hru o nacistech a liberálech, učit se zdravovědu na sobotní zkoušku a jít spát okolo dvou ráno.
Sobota začala klasicky rozcvičkou, snídaní a nástupem. Následovaly přednášky ze skautské idey a metodiky. Po obědě jsme hráli ,,náročnější verzi hutututu” – Freezer.
Když jsme se vrátili do domu , dostali jsme šok. V celém areálu se nacházelo deset zraněných bocmanů a důstojníků, (samozřejmě ne doopravdy, bylo to cvičení) od ohluchnuté přes tepenné krvácení a pneumotorax po oběšenou. Musím říct, že umělou krví nešetřili. Naším úkolem bylo se o zraněné postarat do příjezdu záchranky. Toto se nám víceméně podařilo. Následovala zpětná vazba, kde jsme se dozvěděli plusy a mínusy našeho zachraňování.
Pak byly poslední dvě přednášky a dlouho očekávaný test ze zdravovědy, který byl lehčí než jsme čekali.
Večer jsme se ve hře snažili přesvědčit imigrační komisi, že jsme s našim herním parterem manželský pár. Za všechny kola bylo možné dostat max. 12 bodů.
Z pátku jsme se nepoučili a opět jsme šli spát až ve dvě po stížnostech jedné z důstojnic. Tentokrát jsme se však neučili zdravovědu, ale právo.
Hned po nedělním budíčku jsme se byli proběhnout. Pak následovalo krmení hladových kadetů vánočkou a kakaem, aby byli schopni po probdělé napsat náročný test z práva.
Povedlo se a všechny Krevety mají testy uznané.
Potom jsme se sbalili a pomohli uklidit Mimoňákům klubovny. Po závěrečném nástupu jsme se vydali na dlouhou cestu zpět.

Zapsala: Aňa D.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *