Zamykání Moravice

V neděli 18. 9. se zamykala řeka Moravice, tak jsme se pod vedením Dědy s několika odvážlivci (Matěj, Martin, Adam, Vojta a Hynek) odhodlali sjet tuto ne úplně lehkou řeku. Už při cestě autobusem na místo odjezdu jsme se mačkali s hromadou vodáků, kteří se na tuto řeku moc těšili. Jakmile jsme dorazili k řece, lodě už se míhaly jedna za druhou a po nasoukání do vesty a pořádným proškolením jsme vyrazili na ledovou vodu. Brrrr!!!
Při plavbě nás ze začátku krásně hřálo sluníčko, ale jakmile nás při sjezdu jezu zchladila divoká vlnka, tak jsme byli během chvilky suší. Kluci si obzvláště oblíbili jízdu pozadu, při které Děda byl zlehka nervozní, a také jízda ve stoje byla velkým zážitkem na tekoucí vodě.
Potkali jsme mnoho různých plavidel od surfařských prken, dvojkajaků, pirátských lodí až k obřím nafukovacím člunům. U jezů jsme byli svědky několika koupání a převržených lodí a sami jsme se řádně namočili, než jsme nejtěžší kousky překonali. Zvládli jsme to bravurně. V pár místech jsme se na skoro neviditelných kamenech několikrát zastavili a museli naši loď doslova roztlačit. Jízda se nám velmi líbila a už se těšíme na “jarní otevírání Moravice”.

zapsal Matěj Kaš.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *