Krajské kolo závodu vlčat a světlušek

Na vědomost se dává, že družina Sasanek se v KRAJSKÉM kole závodu vlčat a světlušek umístila na krásném DRUHÉM místě. Bohužel nepostupují do republikového kola, ale pro mě jsou absolutními vítězi, jelikož je od prvního místa nedělil ani bod, ale pouze půl bodu. Jsou to opravdové šikulky. Gratuluji !!!!

V sobotu ráno jsme dorazili před osmou hodinou ranní do Mokřinek. Postavili si stany. Družiny z celého Moravskoslezského kraje postupně přijížděly a stanové městečko se plnilo. Rozdaly se svačiny na celý den. Proběhl slavnostní nástup a družiny se rozběhly třemi trasami na plnění úkolů. Jak si Sasanky vedly, jsem neměla ponětí, jelikož doprovody byly tentokrát zpřeházené, ať nejdou se svými družinami. Já měla družinu kluků ze Staré Bělé. Kolem 19 hodin dobíhaly poslední družiny. Na večeři bylo úžasné kuře na paprice s těstovinami. Mňam!

Sasanky využily doprovodného programu, projely se na raftu, zastřílely si a hrály různé míčové hry. Kolem 20 hodiny byl zapálen slavnostní táborák. Některé družiny měly připravené scénky. Sasanky zazpívaly píseň “Oheň” a sklidily velký potlesk. K poslechu i zpěvu nám hrála kapela. O půl jedenácté byla večerka a dospěláci poseděli u ohně do ranních hodin.

V neděli byl budíček o půl osmé. Na snídani byl chléb s různými pomazánkami a čaj nebo bílá káva. Opět jsem dostali svačinové balíčky. Sbalili jsme stany a očekávali vyhlášení výsledků. Nejdříve vyhlašovali kategorii světlušek. 17. družin.  Vyhlašovali od konce a my se radovali z každého místa, které nás minulo. Když vyhlašovali prvních pět míst, nervozita stoupala. Když jsme nebyli ani na třetím místě, tak už jsme tomu skoro nemohli věřit. Vyhlášení prvního a druhého místa bylo napínavé. Od prvního místa nás dělilo pouze půl bodu! Nevadí!

Dostali jsme diplom, pamětní lístky, hlavolamy, knížku, šitíčko a do družiny nové lano a příruční lékarničku.

Byla to moc podařená akce!

Poděkovat bych chtěla Krevetám – Aničce D., Matějovi, Štěpce, Zdeňce a Johance, které se aktivně podílely na přípravě stanovišť a celý závod své stanoviště zajištovaly.

Také děkuji rodičům, kteří nám pomohli s dopravou dětí.

Lenka

 

 

Stáhnout (PDF, 118KB)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *