Reportáž ze sobotního “lesního dobrodružství”

V sobotu 20.2. jsem se vypravili na dobrodružnou vycházku do Štítinského polesí. Hned na místě setkání, na Brandžuře pátrali malí dobrodruzi po fragmentech zprávy, která je nakonec dovedla k “hadí noře”. Po jednom jsme všichni noru prozkoumali. Ti menší si za to vysloužili odměnu.
Navštívili jsme legendární Dolík, kde se kdysi scházeli skauti na vánoce, aby v přírodě společně uvařili čaj, obdarovali se cukrovím a zazpívali si, to vše ve jménu bratrství, jenž z podstaty svého skautství vyznávali.
V buko-dubovém lese na náhorní plošině, bylo tolik sněhu, že jsme neodolali a přibližně půl hodiny jsme se koulovali. Hráli jsme hru “obsaď vlajku”. Následně jsme pokračovali mimo pěšiny a cesty lesem ve snaze zahlédnout lesní zvěř. Zahlédli jsme pouze stopy srn ve sněhu. Bylo nádherné počasí, slunce svítilo, všude plno sněhu. Bez větší námahy jsme došli do lomu v Nových Sedlicích. Své maso si každý musel “ulovit” sám! A že nejsme lovci v buši a nemáme zbraně, ale jsme děti, co rády lezou po stromech, lovili jsme svou kořist (výbornou uzeninu s vysokým obsahem masa) z větví stromu. Následně jsme maso upekli na ohni, který jak již od léta je naším zvykem, jsme rozdělali pomocí křesání o křemen. Aby bylo jasno, takto oheň rozdělal Radek Šimeček, skaut, jenž dovede skvělé věci a v jehož režii byla i dobrodružná procházka.
Kdyby nás netlačil čas, byli bychom bývali naše dobrodružství okořenili i o další připravené kousky… Tak snad příště!!!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *