Křížem krážem republikou – podruhé

Už podruhé jsme se zúčastnili velkého vlakového cestování po České Republice v rámci skautské akce Křížem krážem republikou.

Dne 26. 9. 2015, na Den železnice, zaregistrované týmy skautů a nadšenců soutěží, kdo ujede nejdelší vzdálenost a získá tím nejvíce bodů nejenom za ujeté kilometry, ale také za bonusové úkoly.

Náš tým jsme si pojmenovali Krevety+Plankton

Složení týmu v abecedním pořadí:
Patrik Gajdošík
Šimon Krejčí
Lukáš Kubesa
Matěj Kubesa
Klára Kubesová
Teodor Sedláček
Štěpánka Sedláčková
Robin Sukeník
Jahana Sukeníková
Zdeňka Tošková

Jako dohled, doprovod a kouči s týmem vyrazili Lenka a Marek Kubesovi.

Ještě dlouho před samotným závodem, bylo třeba strategicky naplánovat trasu a plnění bonusových úkolů.

Vyrazili jsme před půlnocí ze stanice Štítina.

Ve Svinově jsme se potkali s Terkou a Vilíkem, kteří se vraceli domů do Sedlic.

Ze Svinova jsme se přesunuli na hlavní nádraží a tam jsme dlouze čekali na vlak do Pardubic. Někteří využili prodlevy a spali, jiní domlouvali s dalšími skauty společná fota. Další holdovali teplým nápojům a něčemu k snědku.

Až po druhé hodině ranní jsme se vydali na cestu.

V Pardubicích jsme přeskočili do rychlíku na Prahu a když  se začalo rozednívat přestoupili jsme v Praze ne rychlík do Českých Budějovic.

V Budějovicích jsme měli čas na plnění jednoho z úkolů: Foto s památkou. Vyrazili jsme na náměstí, tam jsme udělali pár fotek s kašnou, radnicí a spěšně vyrazili na další vlak. Před odjezdem vlaku jsme ze zdrojů nádraží posnídali.

Vyrazili jsme na vlak do Jihlavy, kde bylo cílem se podívat do ZOO.

Z jihlavského nádraží jsme Trolejbusem dojeli na náměstí a vyrazili do nedalekého ráje exotických zvířat. Prosvištěli jsme zahradou, udělali pár fotek, svezli se na skluzavce a rychle na náměstí do trolejbusu a na nádraží. Dorazili jsme včas a po drobném čekání vyplněném nákupy něčeho na posilněnou jsme vyrazili do Brna.

V Brně jsme vykoukli z nádraží, a vyrazili do Břeclavi.

V Břeclavi nám dráhy poskytly čas na rychlý okruh: z nádraží směr centrum, pár fotek, přes řeku Dyji jedním mostem, projít se tři sta metrů po břehu k jinému mostu a honem na nádraží.

Už se smrákalo a z Břeclavi nás čekala cesta do Ostravy super expresem, který jel místy snad 150 km rychlostí.

Do Ostravy jsme přijeli za tmy a bylo před námi dlouhé čekání na vlak do Opavy. Čekání jsme vyplnili focením, předvedením písně kterou jsme celou cestu skládali a teplými nápoji z automatů…

Konečně jsme vyrazili do Opavy a tam jsme přestoupili na vlak do Štítiny, kterým jsme dvacet čtyři hodin dříve začali naše dobrodružství.

Na nádraží ve Štítině čekal netrpělivý uvítací rodičovský dav, který si nás odvezl do našich teplých pohodlných postýlek:-)

Během dalších dnů bylo třeba odeslat informace na portál akce a za pár dnů jsme zjistili, že jsme skončili na krásném 37. místě z 95 zaregistrovaných týmů.

Získali jsme 1175.5 bodů a ujeli 975.5 km (nejlepší tým získal 1945 bodů a ujel 1275 km) .

Jsme zkrátka dobří!!!

Odkaz na hodnocení týmu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *