Dvanáctý den: Olomouc, přepad a mnoho odvahy

Dnes je středa a probíhá dvanáctý den tábora…

Výlet do Olomouce

Ráno se vstávalo dost brzy. Dostali jsme bagetu na oběd a polomáčené sušenky nebo Mílu. V osm se vyrazilo do Roudna na točnu, upude už nás čekal autobus. Jeli jsme asi 45 minut a někteří už po rozjezdu autobusu začali ochutnávat bagetu:-)

Průvodcem nám byl Jura, který v Olomouci pracuje, dobře ji zná a ovládá také její bohatou historii.

Nechali jsme se vysadit na okraji centra a vyrazili jsme ke Katedrále svatého Václava. Podívali jsme se dovnitř a také pod katedrálu do krypty. Kdo měl rychle prohlédnuto, využil místní kavárnu a kupoval dobroty.

Přes univerzitní knihovnu jsme došli k první z kašen – ke Kašně Tritónů. Dále jsme se zastavili v Kapli sv. Jana Sarkandra, kde jsme viděli mučící nástroje. Jura nám vyprávěl, kde se natáčely různé scény ze seriálů a filmů.

Před polednem jsme se přesunuli na náměstí k orloji a viděli jsme jeho zvláštní představení. Pak jsme dostali rozchod a vrhli jsme se nakupovat!

Když jsme se všichni šťastně našli pokračovali jsme dál. Vyšplhali jsme se na Svatomořickou věž, ze které byl krásný výhled na celou Olomouc. V parku pod hradbami jsme potom hráli hry a kdo měl zájem, šel se podívat do botanické zahrady.

Zhruba o půl páté nás autobus vyzvednul a v šest hodin jsme už byli zpátky v táboře.

Pozn. napomenutého pisatele: Ano, Olomouc je rodu ženského, ale podle  Ústavu pro jazyk český AV ČR také mužského (za určitých okolností:-)

Přepad tábora

Večer nás čekal domluvený přepad tábora a s tím spojený boj o vlajku. Účas byla dobrovolná a hra byla domluvena se skauty z Háje ve Slezsku – 2. oddlíl Bobři.

Plnění Tří tesáků

Na druhé straně harty bylo opět jako loni plnění tesáků a úkolem bylo projít stezku odvahy. Tento úkol se podařilo splnit našim statečným holkám Adélce, Báře Grantové, Klárce a Lucce.

Další pokus o plnění výzvy

Dalším odvážlivcem, který se rozhodl plnit výzvu je Anička Divilová. Vybrala si výzvu jejíž podstatou je přečkat celou dlouhou temnou noc na pramici!!!

Fotky…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *